PREMIERA! Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser
"Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser"

„Jesteś tym, co jesz” – ta stara prawda nie straci nigdy na aktualności. Dzisiaj, po latach zaniedbań, zdrowe produkty wracają do łask. Wybierzmy się w podróż po Polsce szlakiem najlepszych i najzdrowszych produktów, które mają zbawienny wpływ na zdrowie człowieka. W każdym odcinku skupimy się na jednym leczniczym składniku i jednym miejscu w Polsce z wyjątkowymi walorami krajobrazowymi, w którym ów składnik można znaleźć.

Jola Kleser, prowadząca w Katowicach autorską Pracownię Smaku i program telewizyjny „Polska Śródziemnomorska”, wyruszy w podróż po Polsce szlakiem produktów z jednej strony zdrowych, a z drugiej mających niepodważalne zalety kulinarne. Będą to zarówno warzywa i owoce, mięsa i ryby, jak i zioła i przyprawy. Podczas swojej podróży wyczerpująco przedstawi historię i teraźniejszość opisywanego składnika oraz spróbuje tradycyjnych regionalnych potraw przygotowanych z jego użyciem. Wybierzemy miejsca olśniewające swoim naturalnym pięknem, gdzie mieszkają hodowcy, rolnicy czy zbieracze będący znawcami danego produktu i traktujący go z największym szacunkiem i dbałością. Oczywiście najważniejsze jest jedzenie, w tym wypadku efektowne gotowanie przez Jolę potraw z danym składnikiem w głównej roli.

reklama
reklama