PREMIERA! Przystanek slow food - sezon III
"Przystanek slow food - sezon III"

Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia.

W „Przystanku Slow Food” wspólnie z Jackiem Szklarkiem, założycielem Slow Food Polska, poznamy niezwykłych ludzi, którzy cenią i kultywują filozofię slow life i odwiedzimy zakątki Wielkopolski, Pomorza, Podlasia i województwa świętokrzyskiego. Poznamy opowieści o filozofii slow life, która dziś obejmuje nie tylko kuchnię slow food, ale i sposób ubierania się slow fashion, a nawet podróżowania slow road. I właśnie wspólnie z Jackiem Szklarkiem zwiedzimy mniej uczęszczane trasy w poszukiwaniu smakowitych potraw regionalnych w bliskim otoczeniu natury. Bohaterami premierowych odcinków będą m.in. oscypek, polski drób, grzyby, czy fasola oraz piękne zakątki i ludzie, szczycący się tym, co rodzime, piękne i zdrowe.

reklama
reklama